Nooit een aanbieding missen?
Meld je aan voor Marktplaats Aanbieding

Sluiten

Japanse Esdoorns staan bekend om hun prachtige gekleurde bladeren en zijn échte eye-catchers.

Voordelen

  • Geeft je tuin, terras of balkon een prachtige Oosterse sfeer
  • Zeer winterhard en geschikt voor het Nederlandse klimaat
  • Geschikt voor in een pot of in de volle grond
  • Onderhoudsarm
  • Leveringshoogte: 60-70 cm (incl. pot)
  • Levering op de Waddeneilanden of bij afhaalpunten is helaas niet mogelijk.
  • Let op: afwijkende retourvoorschriften wegens levende producten.

Voorwaarden

  • Levertijd: je bestelling wordt uiterlijk 2 mei a.s. verzonden
  • Exclusief € 5,95 verzendkosten per bestelling

Meer informatie

Breng je tuin, terras of balkon in een Oosterse sfeer met deze prachtig gekleurde Japanse Esdoorns. Japanse Esdoorns staan bekend om hun prachtige gekleurde bladeren en zijn echte eye-catchers. Elke boom heeft zijn eigen prachtige kleuren en bladeren die je tuin veel afwisseling zullen geven. De planten zijn winterhard en kunnen daarom zo de tuin in. Plant ze in de volle grond of in potten, apart van elkaar of als groep. De Japanse Esdoorns groeien uit tot verschillende hoogtes en kunnen daarom perfect bij elkaar staan. Ze kunnen zelfs gesnoeid worden tot prachtige bonsai-bomen!
 

Verzorging

Japanse Esdoorns kunnen het beste vanaf maart tot begin oktober geplant worden. In deze periode kunnen de planten goed wortel schieten. In een plantenbak vereist deze plant geen speciale potgrond. Japanse Esdoorns zijn sterke planten, maar op een winderige plek kan het blad beschadigd raken. Zet de esdoorn daarom op een beschutte plaats. De plant prefereert een plek in halfschaduw, het liefst niet teveel direct zonlicht. Door te veel direct zonlicht kunnen de wortels uitdrogen wat tot bladverlies kan leiden en kan het blad verbranden. Een Japanse Esdoorn is niet wintergroen, dat wil zeggen dat hij ’s winters zijn blad verliest. De plant is echter wel zeer winterhard en overleeft makkelijk de winter.

De Set bestaat uit de volgende 3 Japanse Esdoorns:

Atropurpuream

Acer palmatum ‘Atropurpuream’ is een prachtige Japanse Esdoorn. Deze plant vormt een vertakte opgaande struik met donkerrood ingesneden blad dat in de herfst een prachtige herfstverkleuring geeft. De bladkleur van deze soort zorgt steeds voor verrassingen. Vroeg in het seizoen is hij rood/roze maar later in het seizoen kleur hij groen. Deze soort wordt ongeveer 150 cm hoog en 100 cm breed. Lange scheuten in maart snoeien voor een compacte groei. Atropurpureum verdraagt zowel zon als schaduw en is zeer winterhard.

Orange Dream

Acer palmatum 'Orange Dream' is een hoge Japanse Esdoorn met geel/oranje blad. Deze Japanse Esdoorn is opmerkelijk omdat hij meer opgaand groeit dan de meeste andere Japanse esdoorns. Hij kan een hoogte van 2,5 meter bereiken maar je kunt hem makkelijk snoeien. Indien de plant voldoende licht krijgt blijft hij ook onderin mooi in het blad. Het blad loopt in het voorjaar uit met een oranje-gele kleur, in de zomer is het blad geelgroen, gevolgd door een mooie gele herfstkleur. Deze soort is tevens zeer winterhard.

Beni Maiko

Compacte groeiwijze, klein blad is rood dat in de loop van de zomer verandert naar roze en groenrood. In de herfst verkleurt hij weer naar prachtig oranjerood. Wordt uiteindelijk maximaal 175 cm hoog.

Nooit meer een aanbieding missen?

Meld je aan voor Marktplaats Aanbieding